Galleri

Nu har jag skapat en länk till ett galleri i högerspalten där jag efterhand som något blir färdigt kommer att uppdater med bilder. Där finns även en mapp med bilder på en del av de tyger jag har hemma om någom skulle vara intresserad av att beställa något.

Ett lyckat experiment

Syrummet översvämmas av av små tyglappar som är för stora för att slänga och för små att använda till något större projekt. Jag provade att göra en mössa i velour av en sådan bit. Den blev tydligen väldigt skön för det tog en bra stund innan storebror tillslut konstaterade att mössor använder man utomhus och gick och la den i sin låda i hallen. Det är roligt när saker blir så lyckade på första försöket, så det kommer fler.

image30

Mera velour

Härliga velour tyger kan ju inte bara bli liggande när man väl har börjat klippa i dem. Det blev ytterligare en tröja och fyra par byxor utav de bitar som blev kvar efter killarnas kläder. Det blev enklare när H kom på att brodyrmaskinen, som han övertygade mig om att vi skulle köpa i höstas, kunde göra applikationer. Det blev en mycket jamnare och finare söm på den än vad jag hade kunnat åstakomma på den vanliga maskinen, så nu vågar jag även göra applikationer till försäljning.

.

Lillebror har också nya kläder.

image27
Så här glad blev lillebror när han också fick en dress med döskalle på. Det blev dock lite andra färger när jag fick välja.


Mysdress

Jag har varit hemma i två dager eftersom storebror inte har mått bra. För att få sitt med symaskiner och mönster papper mutade jag honom med att vi skulle sy något till honom. Först fick han välja och vraka bland de tyger som fanna hemma och sedan fick han välja vad som skulle sys av tyget.

Han valde en mjuk och gosig petrolblå velour och ville ha en mysdress med döskalle på. Sedan var det bara att börja rita mönster. Eftersom han växer så det knakar tyckte jag att det var lika bra att göra ett nytt mönster i en större  storlek än det gamla.

image26

När vi kom till döskallen var han väldigt bestämd på att den skulle vara svart. (Enda anledningen till att inte hela dressen är svart är att det inte fanns svart velour hemma.) Han var väldigt engagerad och hjärpe till att rita och stryka på vliesofix och satt med och sydde fast applikationen.

När det hela var färdigt så vägrade han att prova det, för kläderna skulle inte bli smutsiga innan han skulle ha dem på sig på dagis. Det är verkligen roligt att sy när det uppskattas.


Mössor och hattar

Förra veckans otroliga vårväder resulterade i ett experiment med solhattar. Modellen blev mindre än vad jag trodde så det finns även i storlek liten. Jag gjorde en modell som har lite bredare brätt i nacken för att skydda bättre mot solen. Det lär dröja innan det är dags att använda den. Tyget med stjärnor var storebror själv med och valde på förra helgens shoppingtur. Det är bäst att han får vara med och välja om man skall vara säker på de skall användas, han har en väldigt bestämd åsikt om vad han skall ha på sig.Jag har även provat att sy mössor för första gången och kan konstatera att även där är storlekarna inte så väl tilltagna, men det går ju att åtgärda till nästa gång.


Vårkänslor

Idag har det varit helt underbart väder, elva grader varmt och sol. Det har verkligen kännts som vår. Jag har varit så sugen på att sy solhattar och tunna sommarkläder, men konstaterade att tyghögarna bara innehöll tyger som kändes tunga och vintriga.

Hela familjen åkte därför och shoppade lite nya tyger. Bland annat kom de här härligt gröna tygerna med hem. Jag vet inte riktigt vad de skall bli av dem, men det är en underbar färg.
 image23

Barnvagnsdynor

image22

Det har hunnit bli någr fler barnvagnsdynor sedan sist. Nu håller jag på att klura på en konstuktion till en matchande väska att hänga över handtaget på vagnen. Jag återkommer med detta när jag har lyckats.

Muddbyxor med elefant.

Jag bestämde mig för att lillebror skulle få byxor i en annan färgkombo, rött och svart. Jag passade dessutom på att prova att göra en applikation på velour, vilket faktiskt gick över förväntan och blev inte alls så bubbligt som jag befarade.

image21

Muddbyxor

Overlocken har återvänt hem och arbetar tystare och lättare än på länge. Dessutom kom det ett paket med tyger med posten idag som jag hade beställt. Detta har resulterat i en serie av muddbyxor i olika storlekar. Färgkombinationen rött och orange blev dock lite mer flickig än vad jag hade tänkt mig, så jag får se om lillebror behåller ett par av dessa eller om allihop ska få åka iväg.

image20

De är sydda i röd velour med muddar i röd/orange trikå och de har fått "totaja" broderat i rumpan.

RSS 2.0