Nya kläder till dockan

Storebror har alldrig ens tittat åt en docka och därför har jag inte haft så stora förhoppningar om lillebror heller, men jag har ändå tyckt att det måste finnas åtminstone en docka här hemma. Jag har inta lagt ner så mycket energi på att utsusta dockan eftersom den ändå bara har legat, så den har fått låna en sparkdräkt från bebisgarderoben i elefanttyg som jag tror att många känner igen.

Nu har dock lillebror tagit dockan till sig och den ska gärna följa med överallt och han kan absolut inte sova utan den, så nu kände jag att det var dags att ge dockan lite egna kläder. Första uppsättningen kläder blev ett par muddbycor i gul velour och en tröja i regnbågsrandig trikå.

Det första lillebror gjorde när han fick byxorna i handen var att förska ta på sig dem, han är ju van vid att han ska proca när jag reser mig från symaskinen och ger honom ett klädesplagg. Han lyckade få i ena benet, men sedan var det lite tajt, så då förskte han att få armarna och inte heller detta lyckades.

När kläderna väl satt på dockan var han iallafall väldigt nöjd. Nu när jag vet att dockan leks med kommer det att både lakn och fler kläder sydda. Här är före och efter bilder.


Fler återanvända jeans

Nu har äntligen lillebror också fått ett par återanvända jeans. Denna gången är det mina egna jeans som har fått sätta livet till. Storebror har tidigar fått ett par med röda kontraster så nu fick lillebror med limegrönt och när jag själv får välja gör jag inte drakar eller döskallar (det är när storebror får bestämma). Denna gång blev det ett "W" på ena benet.

Jag har återanvänt sömmen på insidan av benen och fållen för att behålla de typiskt urtvättade sömmarna, men jag har sytt i sömmarna med matchande limegrönt. Till dessa byxor gick det bara åt byxben upp till knäna, så det är ganska mycket tyg kvar att jobba med.


Spideman shorts

Storebror är i enormt behov av byxor just nu. Han totalvägrar långbyxor just nu, oavsett väder. Hantitta på mig mig på morgonen och lägger huvudet på sned och säger: "Men mamma, det är ju sommar". Sedan tar han alltid på sig shorts och det är inte lönt att bråka för då hinner vi inte iväg i tid.

Jag försöker gömma de allra kotaste shortsen för jag tycker att det är bättre med mittemellanbyxor som á Yeliqa på Tokigt å likt så fyndigt kallade det. Det är trots allt oftast under 15 grader när vi cyklar iväg på morgonen.

Denna gången blev det ett par i spiderman tyg med påsydda fickor, röda stickningar och röd mudd.Gattis Sara

du har vunnit ett av mobilfodralen på bilden. Om du mejlar din adrss on vilket fodal du önskat till [email protected] så skickar jag det till dig.Jag vet inte hur jag skall tolka det att det inte var fler somm ville vara med i utlottningen. Det var ju många som var inne och kikade enligt statistiken.

Miniskötväskor och vagnpåsar

Det har blivit ett par miniskötväskor till. Jag valde samma tyger som jar har använt till två av vagnspåsarna som jag sydde i våras (jag tror jag glömde att blogga om dem). En med blommor i rosa och rött på brun botten och en i det gröna flodistyget.

Der är roliga att sy så det kommer att bli fler i andra tyger också. Dessa kommer att vara till salu. Priset är 120 kr. Vagnspåsarna kostar 220 kr. Det är bara att maila till [email protected] om det är någon som är intresserad.

Midsommarkjol

På midsommaraftonsmorgon kom jag på att jag inte hade några passande kläder. Innan de andra vaknade ritade jag ett mönster på en enkel kjol. När lillebror vaknade fick jag "hjälp" med att klippa och sy ihop den. Av den anledningen blev det mudd i midjad istället för dragkjedja och linning, tålamodet hade inte räckt till. Efter frukost fick jag några minuter till att fålla den.

Med tanke på hastigheten så är jag väldigt nöjd med kjolen och vi hade en lyckad midsommarafton men danskring stången och inte allt för många regnskurar.

Tyget tycker jag väldigt mycket om. Det är 100% lin och har lite annurlunda motiv med bla träd, kor och trafikljus. Jag fyndade det på IKEAs fyndhörna för ett tag sedan och jag ångrar att jag inte köpte mer.


Miniskötväska

Det har blivit en miniskötväska som rymmer ett paket våtservetter och några blöjor. Man kan hänga den på vagnen med hjälp av en tryckknapp, men jag kommer nog mest att ha den liggandes i större väskor. Fördelen är att locket paketen med våtservetter håller sig helt och att sevetterna inte torkar.

Modellen är sydd som två fickor mittemot varandra ( en för våtservetter och en för blöjor)  som man viker ihop och stänger med ett gummiband runtom.

Den var ganska enkel att sy när jag väl hade klurat ut hur jag skulle göra för att inte ha någon synlig traskant av tyget. Tyget jag har använt till denna har jag tidigare sytt både brnvagnspåse och sittdyna av, men de har sålt åt olika håll så denna får bli lite udda här hemma. Nu kommer jag att sy fler, både för att själv ha att byta med och det blir säkert några till försäljning också.

Mobilfodral

Jag fick önskemål ett par mobilfodral. Först var det svårt att välja tyger sedan var de roliga att sy så det blev i två som det var tänkt utan det blev 8 st och det kommer säkert att bli fler. Här är några av dem.
Jag behöver inte ha så här många mobilfodral liggandes så jag tänkte lotta ut ett av dem som blir kvar när beställaren har valt sina till någon av er som lämnar en kommentar till detta inlägg senast på tisdag (24/6).


Heja Sverige!

För en gångs skull har jag sytt i vuxenstorlekar. Det är två tröjor som skall åka ner och titta på fotboll. Blå bomull/lycra trikå med applikationer i gul velour, krona fram och "SWE" på ryggen.
Mera ränder

Det skulle bli fler kläder i storlek 116 till samma sötnos som den stora klänningen. För att det inte skulle bli fel fick jag låna tights och tröja som sitter bra, och dessa var mycket riktigt märkta med 116. men när jag jämförde med mina egna grundmönster som är ritade efter hur långa barnen är så motsvarade längden ungefär 110 och vidden 98 !!!? Jag har bara pojkar och för mig är detta fenomen helt nytt. De som har flickor är väl medvetna om det redan, men jag tycker att det är konstigt.

Här är iallafall resultatet, redo för leverans och visas av storebror ( som har storlek 104). Han är villigt modell så länge det inte handlar om klänningar, men han kan inte se normal ut när kameran är framme.


För stor sommarklänning

Jag fick förfrågan om att sy en klänning utifrån ett färdigt mönster från Allers, vilket jag inte är van vid. Det skulle vara i storlek 116 till en 4-åring, vilket jag som bara har pojkar tyckte lät väldigt stort. Det blev det också, men den är int längr än att den går att använda och den kommer att passa i ett par år till så det är ju bra.

Det är en omlott modellsom knyts i ryggen så vidden går att anpassa eftersom storleken ändras. Det blev även en matchande solhatt med broderade nyckelpigor.

Jag blev nöjd med modellen och kommer säker att göra fler om tillfälle ges.Randigt med triceratops

Storebror har fått ett set med shorts och linne i randig trikå från Stoff & Stil. Lillebror tyckte så mycket om dessa kläder att han  vägrade ta av sig dem när storebror ville ha dem, så han kommer att få en egen uppsättning.Renoveringsobjekt

Nu är det färdigt! Det var detta projekt som skulle matcha väskan jag sydde för ett tag sedan. Det är H:s sulky från 70-talet som har fått en make over. Från början var den grön och ganska sliten och solkig. Jag har sytt ny klädsel son är avtagbar för att det skall vara lätt att tvätta den och H har polerat upp den med trollull så kromen blänker.

image87image88

Vi provade den igår när vi var på heldagsutflykt och jag måste tyvär säga att hur nöjd jag än är med hur den ser ut så är den inte lika praktisk som den Brio Race vi har använt de sista åren. Suflett mot stekande sol hade behövts mitt på dagen och ett justerbart handtag så att H inte behöver gå med böjd rygg om han skall köra.

image89

RSS 2.0