Vanliga muddisar

Det har blivit ett par muddisar i vit strechfrotté. Det är ett material som jag har blivit väldigt förtjust i, det är mjukt och skönt att ha på sig utan att bli lika varmt som velour.

image85image86

Jag skulle själv ha svårt att klä mina killar i vitt, efter en ytterst liten stund så skulle kläderna inte vara vita längre. Men andra kanske klarar det bättre.

Blommiga klänningar

Två klänningar i storlek 62 och 92 som ska flytta iväg. Jag kunde inte låta bli att göra olika applikationer även om klänningarna annars är likadana. Jag tyckar att det är roligar att göra plagg som skiljer sig åt litegrann. Jag hoppas att det är OK.
 
image83

 De är vändbar med en blommig och en prickig sida.

image84

De är sydda i ett fantastiskt mjukt och tunnt bomullstygså att det är en ganska luftig kännsla även om de är i dubbelt tyg. Hoppas att allt blir till belåtenhet.

Solhattar in action

Jag vet att det har varit mycket solhattar sista tiden, men de är så roliga att sy och killarna älskar att använda dem.

image79


image81image82

Marknad

image78

Då var marknaden avklarad. Trots väldigt fint väder (kanske för fint för marknad) så var där inte så mycket folk, men försäljningen täckte iallafall avgifter och materialkostnad och lite till.

Det var roligt att komma ut och få kommentarer om kläderna personligen och jag komma absolut att göra om detta om det dyker upp fler passande tillfällen.

Jag har blivit utamanad.

image77

Jag har blivit utmanad. Av LumLum

3 namn jag går under: Mamma. Åsa. Älskling.

3 saker som skrämmer mig: Att något ska hända mina barn. Getingar. Våld

3 saker som jag har på mig: Linnekjol, top och klocka

3 sanningar om mig: Jag älskar choklad. Jag kan inte sitta i tv soffan utan att ha något i händerna. Jag har otroligt svårt för att slänga sakar, (det är lättare att ge bort dem).

3 saker jag verkligen vill ha: Mer tid. Mer tyg. Ett nytt strykjärn

3 kreativa pysslare som jag skickar detta vidare till: Hiskon Älsklingsbarn och Gullhjärta

Orange frotté

Jag har sytt en omgång t-shirtar och shorts i orange strechfrotté i samma modell som lillebror fick för ett tag sedan. Dessa har även fått applikationer framtill och stickningar i avvikande färg.

image76

De skall få följa med till markanaden på lördag, men storebror har beställt likadana kläder med döskalle.

image75

Dille på solhattar

Solhattar är ett snabbt, enkelt och roligt projekt. Därför har det blivit ganska många sista tiden. Alla är vändbara och de flesta har någonting broderat eller applicerat på den enfärgade sidan.

image72

Här är en samling i rosa (fler färställningat kommer en annan gång). Det var nästan omöjligt att fotografra hattar idag för de blåste bort så fort man släppte dem.


image73image74

Detta är samma solhatt med olika sidor utåt. Brättet är lite bredare i nacken för att ge extra skydd mot solen.

Om någon undrar vart alla hattar ska ta vägen så kan jag meddela att jag planerat att ett marknadsstånd på en lokal markand nästa helg.

Banvagnsväska

Jag hade ett behov av en väska som kan hänga på vagnen. Jag fick inspiration från bloggen sytt och lånade idén med att kumma knäppa ihop fästena till ett handtag om man skall bär väskan. I övrigt är det mitt eget mönster. Denna väskan är gjord för att matcha ett annat pågående projekt som jag skall presentera när det är färdigt.

image71

Signerat.se

Det har dykt upp en ny designmarknad, signerat.se.
Där kommer jag att sälja en del saker och jag tycker att det är väl värt ett besök.

image70

Olika väskor

Som ett experiment med modellen dagiskasse gjorde jag två sycken i samma tyg och med samma foder. den ena är helt efter orginalmåtten i knåpmoderns mönster, den andra gjorde jag en aning lägre och vidare. I den låga sudde jag in en bit resår i nederdelen av oppninge för att annars kändes det som att allting skulle ramla ur väskan. Det var roligt att se hur olika de här väskorna blev.


image69


Sommarklänningar

Jag har sytt fler singoalla klänningar i samma singoalla modell som denna fast dessa är i nyköpt tunnt bomullstyg. Den ena är storlek 86/92 och den andra 98/104. Det känns svår att avgöar storlekar på klänningar, men jag tror att dessa blev ganska stora i storlekarna.

image66

Sommarkläder

Senaste veckans sommervärme har inspirerat till att påbörja sommar garderoben. Lillebror har fått ett set med piratbyxor och t-shirt i grå strechfrotté och limegröma muddar.

image65

RSS 2.0