MidsommarVi hade en trevlig midsommar med endel sol iallafall. Mysan fick nya kläder dagen till ära. En singoallaklänning med matchande solhatt och dregelscarf.Eftersom det inte ville infinna sig någon riktig sommarvärme fick det även bli ett par legging i matchande grön strechjersey.

Både solhatten och dreggelscarfen är vändbara och har det andra klänningstyget på andra sidan. Dreggelscarfen har ett lager plastad frotté i mitten för att det inte ska bli blött rakt igenom på nolltid. Den blev lite klumpig i modellen och får modifieras något till nästa gångKillarna har haft sina elefanttröjor ett tag nu (jag har slarvat med att blogga om dem), men bristen på kortare byxor till lillebror gjorde att jag tog ett par som blev över vid marknadsförsäljningen som matchade hans tröja.

Storebror hade visserligen shorts i garderoben, men ville också ha nya, likadana som lillebror. Han är så smal så jag sydde samma storlek som lillebror hade fått, 98/104. Storebror har egentligen 116 i kläder och lillebror någonstans mellan 92 och 98, så användningtiden på denna modellen är verkligen lång.Jag lyckades inte få ett enda foto är de stog upp vända mot kameran samtidigt, men roligt hade de.


Ännu en barnvagnsväska

Jag kan tänka mig att det börja bli tjatigt med alla barnvagnsväskor jag får beställningar på och jag har därför slutat att visa upp varenda en som jag syr. Men denna beställningen skiljer sig lite från de andra.
Dettta sett är sytt i PVC-täckt bomull från Stoff och Stil. Det består av en barnvagnsväska som knäpps med spännen istället för tryckknappar för att man skall kunna lasta lite mer i den utan att den ramlar av, en minskötväska och en skötdyna.

Ideérna till ändringarna kommer från beställaren och resultatet verkar ha varit till belåtenhet. Som extra bonus eftersom det hele blev lite försenat skickade jag med en förklädeshaklapp.


MarknadFörra helgen var det marknad här hemma i byn och det äe alltid roligt att visa upp sina saker på hemmaplan, annars hade jag inte tänkt att medverka på så många marknader i år. Lillstumpan kräver en hel del tid.Hela familjen var med hela dagen och vi turades om att gå rundor för att titta på allt som hände.Vi hade ganska bra väder, lagom varmt och lagom soligt. Det enda som kunde ha blivit bättre var att det kunde ha blåst mindre, klädställningen blåste omkull två gånger och jag var tvungen att länga saker på alla solhattarna så att de inte skulle blåsa iväg.RSS 2.0