Grattis på 2-årsdagen!

Min lilla bus fyllde två år igår och han hade självklart ny kläder dagen till ära. En tröja med ärmar i elefanttyget och enfärgat fram- och bakstycke med en brun elefant applikation. Till tröjan fick han bruna velour muddisar med en gul elefant applikation på ena benet.

Det börjar bli ganska svårt att få bra bilder eftersom han aldrig sitter still tillräckligt länge.


Killarna har varit på monster kalas

Förra helgen var killarna på monsterkalas och för detta ändamål sydde jag en hulken dräkt till storebror efter hans eget önskemål. Lillebror uttrycker inte så mycket egna åsikter än så jag valde att försöka göra en Frankensteinkostym.

Hulken dräkten är jag jättenöjd med. Jag använde bomullsvadd för att bygga upp muskler på överkroppen på denna annars otroligt smala kille. Byxorna sydde jag som ett par gröna tights och ett par avklippta lila tights som jag sedan sydde ihop med resår i midjan.

Kostymen till Frankenstein är jag inte lika nöjd med. Jag ville ju att lillebror skulle ha ordenligt med rörelsevidd för att kunna leka, men det innebär ju också att den inte får den där känslan av att vara för liten även om ärmar och ben är för korta.


Hösten närmar sig

Även om termometern fortfarande orkar upp över 20 gradersstrecket nästan varje dag så känns det ändå  att hösten är i antågande. Det är lika bra att vara förberedd när det kommer kalla höstvindar så jag utökade killarnas mössgarderob och passade även på att fixa ett par presenter.

Mössorna är sydda av e-slöjds trikå med applikationer i velour.

Klänning/tunika

Under de små systunder som jag har hunnit med under semestern har jag fått bland annat fått ihop denna klänning i ett rött bomullstyg med linnestruktur. Den fick broderade stjärnor i turkost på ena axeln och nere vid fållen på motsatt sida och den är fodrad med matchande turkost foder. Skärningarna syns tyvär lite dåligt på bilden, men det är skärningar som börjar på höften och går ner till fållen.Det är minst ett decenium sedan som jag sydde till någon vuxen utanför familjen och då tog jag alltid mängder med mått och hade minst ett prov tillfälle under arbetets gång (mest balklänningar). Detta är första gången som jag har sytt efter standard storlek så det känns ganska nervöst att skicka iväg den. Jag hoppas verkligen att den passar.

RSS 2.0