Cykelvimplar

Något som vi har haft planer på ganska länge är göra vimplar till cykeln som har lite roligare utförande än de orange som man kan köpa lite varstans. Eftersom detta är något som vi inte hat kunnat göra själva utan vi har varit beroende av andra företag, så har det tagit sin lilla tid från tanke till handling.

I våras gjordes dessa på prov. Sedan dess har vi lyckats få tag på vita pinnar, vilket jag tycker passar mycket bättre. Dels så gjordes några beställningar.Även killarna fick nya vimpar till sina cyklaroch det blec en till cykelkärran när vi ändå var igång.Utav de som blev kvar finns några på Kidzfactory, några är till försäljning på Signerat och de sista ligger i min egen försäljningsblogg.

Födelsedagspresenter

För ett tag sedan var killarna på kalas. Förutom den mer lekvänlig present så hade de med sig dessa.

Den ena med grå mudd till en skolpojke som inte vill vara så färgglad längre och en med orange mudd och dekorsömmar till en 5-åring.

För att göra slut på tyget så fick storebror också en tröja och han behöver verkligen fler långärmade tröjor inför hösten eftersom han har ökat på längen med ett antal centimeterar över sommaren. Han valde själv orange som accentfärg.

 

 

Lillebror ville också jättegärna ha (snarare krävde) en tröja i samma tyg, men det räckte bara till ärmarna så det det fick bli enfärgat liv med applikation, vilken han i slutändan var ganska nöjd med, detta har blivit en av hans favoriter.

 

När den provades så visade sig att tyget inte räckt till ärmarna heller, så sedan bilden togs har den fått röda muddar i ärmsluten för att förlänga den.


Väskor

Jag fick en beställning på ett par väskor för ett tag sedan.Vändbar, röd med vita prickar och röd/vit randig. Lite större modell.
Den andra är lite mindre i modellen. Också denna är vändbar, men jag vet inte om det är någon som vänder på den och har marimekkotyg som foder.

Båda är i dagiskasse-modellen med avsydda hörn i botten. Inget konstigt när det gäller sömnaden, men en nöjd beställare.

Jeans

Jag har ägnat en del tid åt att skapa ett byxmönster som passar i lite grövre tyger typ jeans och twill. Killarna kan ju inte gå i mjukisbyxor alltid även om de inte brukar protestera, dessutom blir det inte så lyckat med fickor i velourbyxorna alltid.

När jag ändå var i farten gjorde jag i alla storlekar mellan 62/68 och 122/128 för att kunna sy dem på beställning i alla storlekar. Några har även lämnats in till försäljning på Kidzfactory.Modellen passar både med och utan muddar och har både fram och bakfickor. Jag har gjort fickskylten och den övre delen av bakstycket i ett så sidsömmen och sömmen mitt bak går inte ända upp.

Babystorlekarna har jag utgått från samma grundmönster, men inte sytt i några fickor utan bara sytt ihop delarna med en stckningeftersom jag tycker att det blir för knöligt för små barn som mest kryper omkring och ändå inte stoppar någonting i fickorna

Jag är nöjd med passformen i alla storlekar och så här fin blev storebror i sina jeans med orange muddar och stickningar med en tröja i elefanttyget från Stoff och Stil med matchande orange hals mudd och sömmar.


Några exempel på olika kombinationer.

Ny återförsäljare

 

Jag har lämnat in lite kläder till butiken Kidzfactory som ligger på Strandvägen Lomma. Detta är första gången som jag har kläder i en fysisk butik, jag har bara sålt på marknader och webshopar tidigare så jag är väldigt spänd på att se hur det kommer att gå.

 

 

När jag ändå satt och sydde saker på löpande band under sensommaren så fick även de egna barnen lite på fyllning i sina garderober. Här är en bild på alla tre i molntyg.

 


RSS 2.0