Titta! Vi matchar varandra.

Det var nog inte så väl genomtänkt att sy långärmade amningstöjor när man får barn i april. Nu har det även
bivit en kortärmad tunika i amningsmodell och det finns ett stort behov av mer kortärmat inför sommarens varma dagar.Lillstumpans garderob består nästan bara av blå kläder (ärvda efter bröderna) och rosa blommiga sommarklänningar (alla kläder hon har fått av bekanskapskretsen är rosa) så jag tyckte att hon skulle få flickkläder som inte var rosa.

Av resterna från tunikan sydde jag en singoallatunika i storlek 62 som jag kortade av lite och till det fick hon ett par matchande tights i grå muddväv från Stoff & Stil.Om bröderna får välja

För ett tag sedan när vi var på Stoff och Stil ock skulle köpa tyg till dessa byxor så hittade storebror en rulle mörkgrönt tyg med döskallar som han absolut ville ha med sig hem, så en meter blev det iallafall även om det inte är en färgställning som jag hade valt självLillebror är just nu väldigt förtjust i "åtta"  (korta) ärmar så han fick det. Jag muddkantade hans tröja med limegrön mudd som matchar en del av döskallarna för att det inte skulle bli så dystert. Storbror fick en långärmad även om det snart är sommar eftersom hans garderob är till bredden fylld med kortärmat och linnen och där är stor brist på långärmat efter vinterns växtspurt. Han är väldigt glad för tröjan, men lite avundsjuk på lillebror som fick kortärmat.

Avklarade beställningar

Några beställningar har skickats iväg på olika håll den sista tiden. Inget fantastiskt nytt eller spännande, men jag visar det iallafall.Ett set med barnvagnsväska, miniskötväska, mobilodral och näsduksfodral. Alla delar är fodrade med limegrönt, Det var roligt att beställaren valde detta tyg som jag inte själv hade hittat i detta utförande (bomullsväv), men som jag tidigare har använt till denna tröja, då i jersey.Ytterligare en miniskötväska har skickats iväg. Själv kan jag inte leva utan denna modell. Super lätt att bara knäppa fast runt handtaget på vagnen, babyskyddet eller runt handtaget på handväskan. Ena sida rymmer 3-4 blöjor och den andra ett paket våtservetter, eller ett halvtomt paket och en liten handduk att ligga på. När man påbörjar ett blöjfritt liv så går det även att stoppa i ihopvikta byxor och kalsonger (eller trosor).Säsongen för mössor är nästan över, iallafall här nere i Skåne, men här är en mössa i röd e-slöjd trikå med en svart motorcykel till en liten kille. Roligt när även killar får ha rött tyckar jag.Även en mössa i vuxenstorlek har det blivit beställt. Den är sydd in en ganska tunn jersey som jag hittade på Stoff & Stil. Denna var dock en aning för liten och skall göras om. Är någon intresserad så är denna till salu för 80 kr inkl frakt. Mejla i så fall till [email protected] . Storleken passar mig och mitt huvudmått är 57 cm, men den är ganska töjbar och passar säkert 55-59.

Virkat!

Redan i sommras påbörjade jag en virkad babyfilt. Båda killarna har fått varsin filt när de föddes (eller snarare när de var några månade eftersom jag in hann färdigt i tid). Denna gången blev jag faktiskt fädig innan lillstumpan kom.Eftersom jag var ganska nöjd med resultatet så vågade jag mig på att virka efter mönster också, vilket jag inte har gjort så många gånger tidigare.

För ganska länge sedan hittade jag en sida som hade ett mönster på virkade basketskor i babystorlek. Som tur var hade jag skrivit ut mönstret, för när jag letade bland bokmärkena i datorn så var sidan försvunnen, så jag kan tyvär inte länka till den.Första försöket missuppfattade jag nog beskrivningen, för de blev alldeles för små och sitter nu på lillebrors docka. Andra gången gick det bättre och de passade iallafall när vi åkte hen från sjukhuset. Nu, mindre än en månad senare är de redan för små. Lillstumpan har väl ärvt sina långa fötter av sin pappa.

RSS 2.0