Hemsida!

Nu har jag med viss hjälp av  maken lyckats få ihop vår hemsida. Detta har varit planerat ända sedan vi startade företaget förra sommaren så det är roligt att det äntligen har funnits tid till att slutföra det. Där är några små detaljer som skall ändras, men på det stora hela så är jag väldigt nöjd.

Välkomna att besöka den på www.totaja.se och tala gärna om vad ni tycker, jag vill gärna veta om det är något som skulle behöva ändras.

Detta firar jag med en bild på en enorm blomsterbukett som är ute och går med lillebror.UtmanadJag har blivit utmanad av á Yeliqa på Tokigt å Likt att svara på lite frågor. Det har tagit sin tid att anta utmaningen eftersom vi har varit iväg.

Först reglerna:

Svara på alla frågor.Välj ut 4 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din. Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?

1. Ta tag i de beställningar som jag har fått under semestern.

2. Tvätta (tvätthögen är enorm efter resan)

3. Smak på saften vi kokade igår på årets skörd av vinbär

4. Äta en lugn frukost hela familjen tillsammans

5. Vara ledig (imorgom är det jobb igen)


Vad gjorde du för 10 år sedan?

I maj 1998 flyttade nuvarande maken in i ettan brevidmin och vi ägnade säkerligen sommaren ått att bygga ihop dessa lägenheter till en uderbar trea.


Ställen du bott på?

Som liten bodde jag i Oxie för att sedan bli förflyttad till Borgeby. Efter gymnasiet hade jag tre olika adresser i Malmö och för sex år sean flyttade vi hit till LommaFem saker du skulle göra om du var biljonär?

1. Anlita någon som tog hand om den tråkiga biten av all renovering

2. Fixa till det gamla uthuset på gården så att det hade blivit en ordenlig verkstad och ateljé

3.
Gå intressanta utbildningar och pyssla med sådant som är roligare än att jobba

4.
Resa tillsammans med vänner och familj

5. Betala huslånetJag utmanar :
Ottopippi, LumLum, Kaja & lilla Krax och Hiskon

Datorväska och elefanter

Inför semestern sydde jag en datorväska för att kunna ha datorn i tryggt förvar när vi var på resande fot. Jag använde ett gammalt liggunderlag som stoppning för att få den lite stötdämpande och det fungerad över förväntan. Jag har gjort en skiljevägg i mitten så att det är två lika stora fack så att man även kan stoppa i A4 papper om det är något man behöver ha med sig. I det ena facket finns det två mindre fickor som rymmer laddare och modem.När vi var iväg passade jag också på att släpa med mig lite elefanter hem. De är väldigt lika den elefant som jag har använt både som screentryck och som applikation (svansen är inte likadan) så det ska bli roligt att kombinera elefanttyget med lite större elefanter också.


Dagiskasse

Det har blivit en dagiskasse i flodhäst tyget fodrat men ett matchande randigt tyg.Den fick orange kantband eftersom önskemålet var att den skulle vara färgglad. Namnlappen är randig precis som fodret.Tunika

Äntligen ha jag fått någonting själv. Egentligen är det här bara ett provplagg för att testa mönstret, men jag trivs i den och detta urtvättade påslakan är så otroligt mjukt och skönt att ha på sig.

Jag var lat och lånade ett färdigt mönster som jag modifierade efter mina egna mått och till nästa gång är det ytterligare några ändingar som skall göras. Fler kommer det att bli, både i denna tunika längd och i klänningslängd.Semestertider!

Så här i semester tider blir det många utflykter till folktäta platser. Då behöver barnen märkas med telefonnummer om dom skulle råka villa bort sig i vimlet. Istället för de plastband som finns att köpa (som säkert blig svettiga och obekväma i värmen) så sydde jag armband som knäpps med tryckknappar i bomullstyger och broderade telefonnummer på dem.Storebrod beställde ett i spindelmannentyg. Telefonnummret broderade jag i rött så det syns inte så tydligt, men om han skulle irra bort sig kan han ju tala om var det står. Till lillebror gjode jag ett i jeanstyg med sömmar i jeanståd med matchande färg på telefonnummret. Killarna är supernöjda.

Nu har jag semester från mitt vanliga jobb, vilket betyder mindre sytid eftersom killarna inte kommer i säng riktigt lika tidigt som vanligt och det är på kvällarna jag brukar sy, men någonting kommer det säkert att dyka upp här ändå under sommaren.

Jeans och shorts

Här är en bild på spaidemanshortsen och de senaste leansen på killarna. Shortsen sitterbra, men jeansen blev lite lösa i midjan så det blir till att sprätta upp ett hål och toppa in resår. Jag borde vid det här laget ha lärt mig att denna mudd är ganska lös och egentligen inte passar att använda i midjan, men de klara härliga färgerna som den finns i lockar. Mudden från stoff&stil fungerar mycket bättre, men den är mycket dovare och mildare i färgerna och det finns ingen som är riktigt limegrön.RSS 2.0