Mössor

När lillebror var hemma och var sjuk så passade jag på att låta honom vara med och välja motiv på en ny mössa. Han valde en bil. Jag tyckte att han skulle ha en som matchar overallen som är turkos/svart, men det var svårare än vad jag hade trott. Den turkosa på overallen är mycket blåare än något av mina turkosa tyger så istället använde jag Stoff och Stils regnbågsrandiga trikå till applikationen.

Mössan är sydd i e-slöjds trikå. Även om den inte är speciellt tunn så tror jag inta att mössan kommer att använda så flitigt när det väl är dags att plocka fram overallen, men det regnbågsrandiga tygen känns färgglatt vad man än sätter till.När jag ändå hade den svarta trikån framme så passade jag på att göra en ny mössa till storebror också eftersom svart är hans favorit färg. Han fick en motorcykel på sin mössa som är lite mer detaljerad än den som jag har gjort tidigare. Den blev grön för att matcha hans vår/höst jacka.Först blev han sur för han ville ha en svart mössa med en drake på, men nu är han glad för sin mössa.Nya byxor

Storebror är i enormt behov av fler byxor som inte slutar en bit upp på vaden. Eftersom han är väldigt smal så förlängde jag bara det gamla mönstret, som även det tidigar var förlängt från stl 92. Så dessa byxor är 92 på bredden och 110 på längden och passar honom perfekt.

Han fick själv välja både tyger och motiv (det är säkrast för annars finns det risk för att de aldrig blir använda). Jag är helt överens med honom när det gäller tygvalet, svart velour och limegrön mudd, men motivet (en flammande döskalle) tycker jag inte är lika roligt. Men man får väl se det positiva i att han är engagerad och och har en stark egen vilja.På bilde ligger byxorna så att man ser dem från sidan eftersom applikationen sitter på sidan av ena låret.

Jag finns kvar!

Jag vert att det var ett tag sedan jag uppdaterade här, men jag har inte varit utan mina symaskiner för det. Jag har betat av nästan alla beställningar som har varit liggandes. I den tötthet och tankspriddhet som har varit rådande den sista tiden har jag dock glömt att fotografera.

Nu när beställningarna är avklarade skall jag ta itu med PIF-presenterna och killarnas egna garderober som behöver på fyllning efter sommaren. För att inte inlägget skall bli helt utan bilder visar jag kuddarna som killarna fick när de började på dagis och som de sitter på vid morgonsamlingen.


Storebror fick en orm som ligger ihopringlad (bilden är tre år gammal). Ovansida är sydd i fuskpäls och undersidan i konstskinn för att den skall vara slittålig.


Lillebror fick en mjukis variant av en Playsam bil. Den är sydd i velour och har en undersida i konstskinn.

RSS 2.0