Ugglor!

Jag sydde ett set med ugglori brunt och rosa att ge bort som present. Detta var storlek 92 och jag tyckte att det var roligare att fotografera lillebror i kläderna än att ha dem liggande på golvet.När bilderna var tagna så totalvägrade han att ta av sig kläderna och hävdade väldigt bestämt att de var hans med uttrycket "Uggo MIN!". Det fanns inget annat att göra än att muta med att vi skulle sy ugglor till honom också.

Jag valde bort rosa och tog limegrönt istället och eftersom jag vet att han just nu ratar alla byxor som inte har fickor exprimenterade jag med att sy i muddkantade fickor i byxorna, vilket verkligen uppskattas.

Jag provade även att sy i lite längra benmuddar än vad jag brukar.Även om han är inne i rejält envis och trotsig period så tackar han sällan nej till att prova kläder och ställa sig och posera för fotografering. Storebror däremot suckar och stönar och tycker att det är fruktansvärt jobbigt och tråkigt när jag ber honomprova kläder som enligt honom inte är tuffa och killiga. Därför blev inte det tredje ugglesetet i storlek 122 fotat på modell.


Beställningar på barnvagnsväskor

Det är jätte roligt att beställningarna rullar in. Att sy är ju något av det roligaste och mest avkopplande jag vet. Nackdelen just nu är jag jag inte har plats för något klippbord och jag börjar bli lite klumpig för att krypa omkring på golvet så det tar emot att komma igång med nya projekt,

Jag har sytt påsar/väskor att hänga på barnvagnen tidigare och sålt på marknader tidigare, med faktiskt aldrig haft beställningar på dem innan. Med väldigt kort mellanrum trillar det in tre beställningar oberoende av varandra vilket var väldigt roligt.Två av dem ville även ha matchande miniskötväska.Det är samma modell som jag har gjort tidigare med två fack. Ett för blöjor (eller ombyteskläder här hemma just nu) och ett för våtservetter- Den viksdubbel och kan fästas på vagnen eller väskremmen med en tryckknapp.Detta tyget med träden är nog min nya favorit och jag är sugen på att sy en egen uppsättning väskor av det till bebisen kommer, men vi får se hur det blir med det. Jag har ju redan några väskor att välja mellan efter dagen humör.


För tillfället är jag ialla fall ikapp med beställningarna och tänkte ta tag i några bebisprojekt som jag har haft snurrande i huvudet sedan i höstas, men inte riktigt fått tid till. Det återstå att se om det blir tid så att det räcker innan h*n tittar fram.

Julklappsbyxor

Jag vet att det var länge sedan sist, men jag får ursäkta mig med att trötthet, jobb och trotsålder tar på krafterna och då har inte bloggen prioriterats. Nu kommer jag att vara hemma tills bebisen behagar kika fram så förhoppningsvis kommer det att finnas lite mer ork.


Jag börjar med att visa ett par byxor (eller egentligen var det tre stycken) som gavs bort i julklapp. De gjordes i storlek 116 och 122 och ett par i dockstorlek. De blev doch utan applikation till dockan eftersom orken för att pilla med det inte fanns.

Jag är hopplöst dålig på att göra kläder som är lite mer flickiga än det mina egna killar är villiga att ta på sig så jag fick hjälp både med färgval och design av applikationen av maken.RSS 2.0