Amningströjor

Vid en genomgång av garderoben kunde jag konstatera att jag har gjort mig av med alla amningströjar jag hade när killarna var små, så behovet börjar bli ganska akut. Jag trivdes väldigt bra med den horisontella omlotten som "Boob" tröjorna hade så jag bestämde mig för att kopiera den.

Två tyger var liggande på hylla med syfte att bli topar till mig själv så det var bara att börja rita mönster. Eftersom jag inta kan ta mått på mig själv just nu lånade jag måtten från en tröja som jag vet har bra pass form. Den svart vita/vita fick en liten puffärm med resår i ärmsluten och den grå har vanlig rak ärm.


Vid lite närmare eftertanke så borde jag nog ha gjort åtminstone en av den kort ärmad efter som de framför allt kommer att använda de varmare årstiden.

Vimpel till cykeln

Förra sommaren gjorde H dessa vimplar till storebror och en av hans kompisar (inte så svårt att gissa vilken som tillhör vem tror jag). Vi fick sedan hjäp med att få en utskrift på tyg som tål lite väder och vind. Slutligen har jag sytt ihop dem i dubbelt tyg och limmat fast på en pinne tillhörande en vanlig billig orange vimpel. Tyvär lyckades vi inte hitta någon vimpel som inte hade orange pinne.Det har inte kännts så aktuellt att visa dem under hösten och vintern, men nu är våren här och cyklarna framtagna.

Jag vill tacka för väldigt trevliga och uppmuntrande kommentarer till de senaste inläggen både från gamla bekantskaper och från några för mig nya bloggare. Jag kommer att hälsa på hos er också så fort det finns tid och ork.

Babysitter makeover

Detta projekt har varit liggandes sedan i sommras när vi hittade en gammal babysitter på loppis. Tyget var trasigt och slarvigt ihopsytt med rosa tråd (mönstret på tyget var rött och grönt). Jag glömde att ta en förebild, men med det gamlatyget lagt över det nya får man ändå en uppfattning om vilket skick den var i.Stommen var i en liknande modell som den vi lånade när storebror var liten och som vi trivdes väldigt bra med. Till lillebror köpte vi en modernare variant där man kunde ställa in lutningen på ryggstödet, men kändes bara klumpig och stel och blev knappt använd.

Det var ju bara att sy ett nytt tyg till den, men när den inhandlades så kändes bebisen så avlägsen och overklig så den blev liggandes i gömmorna. Och under hösten har jag varit så trött att endast det nödvändigaste har blivit gjort.

Nu med bara ett par veckor kvar kändes det som att det var hög tid att ta itu med omklädningen, för jag vågar inte räkna med så mycket sytid när bebisen väl är här. Det gick väldigt fort och enkelt att göra när jag väl fick tummarna loss och detta är resultatet.Lillebror tyckte absolut att någon skulle prova den och när han inte fick göra det själv så blev det dockan som fick provsitta den först.

Tyget jag har använt är en duk inhandlad på Hemtex för något år sedan och baksidan är i grå lakansväv. Jag tyckte att det kändes stadigar och snyggare att vändsy överdaget än att bara kopiera det gamla tyget där det bara var sytt kanaler längs sidorna och den rosa zigzag sömmen i ditsen sytes på undersidan.

Kalas!

Mars är en riktig kalasmånad och det barnkalas nästan varje helg. Senast var det sexårskalas där detta set överlämnades.Kjolen är sydd utav makens gamla jeans med motveck av elefant tyget och en elefant applikation på ena sidan. Det var lite av ett experiment att blanda jeans och trikå, men det gick över förväntan.

För att setet skulle bli komplett blev det en matchande t-shirt i vitt och rött.

Till kjolen lånade jag ganska mycket inspiration från Kaja som också har sytt en liknande kjol i jeanstyg.

RSS 2.0