Allmänt rörigt

Att det har inte kommit upp några nya inlägg på ett tag beror på att jag har påböjat en enorm omorganisation av vårt arbetsrum. Det blir inte lika mycket gjort när jag måste dra fram symaskinerna i köket för att sedan plocka undan dem när det är dags för mat. Men tanken är att det ska bli mer utrymme för att trycka också. Tidigar har vi varit tvugna att plocka undan både symaskiner och dator för att kunna trycka en omgång. Det ska bli jätteroligt att komma igång igen när allting är färdigt.

Under tiden kan jag iallafall visa en bild på två mobilfodral inspirerade av de fodral som finns hos Sytt och näsduksfodral som jag tror jag har sett på nästan varenda pysselblogg jag har läst.Det ena setet har jag gett bort i present och det andra tänkte jag behålla själv.image37

Mössor

Idag har jag färdigställt en hög men mössor. Min tanke har varit att lillebror skulle få en ny mössa nu när våren närmar sig och den ärvda fleecemössan börjar bli för varm,  men denna har blivit en favorit och han vägrar använda någon annan. Han fick prova en orange mössa  i underbart mjuk trikå från e-slöjd med en turkos velourelefant på, men satt inte på i många sekunder. Storebror har däremot alltid varit förtjust i alla typer av huvudbonader och provar villigt alla mössor som läggs fram. Om kameran är framme samtidigt  tycker han att det är ännu roligare, för han är en riktig linslus.Denna veckan har jag även sytt en beställning till en liten flicka i storlek 56. Det är alltid roligt att sy så små kläder. Man slutar aldrig att förundras över att det faktiskt får plats en liten människa i dessa små söta plagg. Jag hoppas att kläderna passar.

image36Födelsedagspresent

Sista veckan har jag skapat ett mönster till en tjej som fyllde fem år. Jag har aldrig tidigar gjort sp stora kläder så det har tagit sin tid. Dessutom är jag ovan vid att göra flickkläder eftersom jag bara har pojkar själv, men det har varit roligt. Jag tror att storleken motsvara ungefär 122. Det är en tunika i ett sammetsliknande bomullstyg i cerist och rött  med svarta kantband och ett par svarta velour byxor med lite puffiga beslut. Jag hoppas verkligen att detta kommer till användning.
image32

Beställning

Det har inte hänt så mycket på syfronten den sista veckan. Jag har pysslat med en överraskning som jag inte kan visa än. Bilder kommer senare. För att det inte skall bli helt bildlöst denna gång visa jag en bild på en beställning som jag skickade iväg förra veckan. Jag hoppas att byxorna passar.

image31

RSS 2.0