Bättre sent än aldrig!

Behovet av ett par överdragsbyxor som inte var var varmfodrade dök upp för någon månad sedan så det plötsligt blev för varmt för overaller och det upptäcktes att storebror har skjutit i höjden över vintern.

Vi åkte till Stoff och Stil så att han fick välja färger på bävernylon för ändamålet att sy nya överdragsbyxor. Det blev svart (vad annars?) och limegrönt.

Tygerna klipptes till ganska omgående, men delarna blev liggandes eftersom lillstumpan bestämde sig för att komma och de första veckorna har det inte riktigt funnits ork till att sy.

Nu när vi nästan har sommarvärme här de änligen klara.Rejäla fickor både fram och bak och extra lappar i rumpan och på knäna. På ena knät broderades en drake som matchar det limegröna tyget. I bensluten är det resår som är insydd i bävernylon och i midjan är det en bred, mjuk mudd.Nu är storebror iallafall rustad om det kommer ett bakslag i vädret (det är ju bara april än).

Nya kläder till en ny tjej

Äntligen är hon här, vår lillstumpa, och hon kan ju inte bara ha blå kläder ärvda eftersina bröder så något fick jag samla krafter till att sy.Det blev ett set med sparkbyxor i vit strechfrotté med brun applikation och en omlotthoodie i velour med omvänd färgställning.Här har jag använt bandkantaren som jag fick, men jag har inte riktigt blivit vän med den än så resultatet är inte 100 %, men det får duga som träning eftersom sytiden är ganska begränsad just nu.


Amningströjorna som jag sydde för ett tag sedan har nu kommit till användning. De är riktigt lyckade i modellen och den enda ändring jag har behövt gör att att sy in dem lite eftersom de var lite stora och det känns ju nästan positivt.

Jag vill även be om ursäkt för att mina PIF-presente har dröjt, de kommer att åtgärdas snarast nu när krafterna återkommer.

Haj!

Storebror var på simskola på sin födelsedag och jag tyckte att det var roligt att stoppa ner en ny badrock i väskan istället för att packa in den med de andra paketen. Hans gamla har egentligen varit för liten ganska länge, men det har inte funnits tid eller ork till att fixa en ny.

Simklubben heter "Hajen" så vad skulle vara mer passande än en hajbadrock. Jag lånade inspiration från en mjukishaj inhandlad på IKEA, mörkblå med vita filttänder (jag använde fleece istället) och rött gap.
Han var mycket nöjd när han kom hem efter simningen och även lillebror har fattat tycke för denna och går och tar ner den från torkställningen, så det får kanske bli en till.

Star Wars kalas

Som jag har skrivit tidigare så är det många kalas i mars och vi hade även 5-års kalas för storebror här hemma. Han valde Star Wars tema, vilket jag tyckte var jättesvårt eftersom jag inte kan någonting om det och inte har sett filmerna.

Han ville i alla fall vara utklädd till Yoda och att det skulle vara en Yoda-tårta. Efter att ha sökt lite bilder på nätet och rådfrågat och fått hjälp med ansiktsdragen av maken som är betydligt mer insatt i ämnet än vad jag är så blev resultatet av tårtan detta:


Efter en del disskutioner kring klädsel så förstog jag att många av figurerna har bruna eller svarta kåpor, vilket passade alldeles utmärkt eftersom planen var att hålla kalaset utomhus och det är lätt att ha en rymlig kåpa utanpå ytterkläderna så lillebror och storebror fick varsin.

Kåporna är sydda i ett rea tyg (15 kr/m), som blev ganska strävt och säckvävsliknande efter tvätt, från den lokala tygaffären där det annars inte brukar finnas någonting. Storebror , som ville vara Yoda, Fick dessutom en grön mössa med öron.Tyvär så hanns det inte med att fotografera under kalaset, men storebror var då grönmålad i ansiktet och lillebror var svart med röda blixtar (jag har ingen aning om vad den figuren heter). Det var otroligt söta och hade jätteroligt.

RSS 2.0