Solhatt som inte är "flickig"

Jag är jättenöjd med den modell på solhattar som jag visade i förra inlägget, men H ville också ha en solhatt och han tyckte att den var för "flickig" för honom. För att göra det enkelt för mig så köpte jag för en gångs skull ett mönter på en solhatt från Stoff o Stil. I efterhand kan jag konstatera att det hade varit enklare att göra ett mönster själv. Första försöket följde jag mönstret, men det visade sig att det mest liknade en hög hatt med enormt brätte som satt högt uppe på huvudet och såg väldigt rolig ut. Efter lite trixande och en hel del sprättande och klippande blev det en hatt som storebror kan använda även om den inte är det mest lyckade jag har gjort.Efter detta misslyckande gjorde jag lite (ganska mycket) ändringa på mönstret och kom fram till denna modell. Den kommer att förbättras ytterligare, men har i alla fall blivit så pass bra att den går att använda.

image64

Precis som den andra modellen på solhatt har jag gjort den vändbar med en enfärgad sida som har en applikation och en mönstrad sida. Nu återstår dock att göra mönstret i barnstorlek också, för storebror vill ha en likadan.

Solhattar, solhattar och solhattar

Det är strålande sol ute och det är riktigt varmt. Detta har inspirerat till solhattar i blommiga tyger. Här är några fotograferade på en blommande buske Japansk Körsbär i trädgården.

image57

Samtliga hattar är vändsydda och kan använda med eller utan uppvik. De har en mönstrad sida och en enfärgad som har ett broderi eller en applikation. Sedan rullskdskoförvaringen fick en blommig triceratops har jag fastnat för att göra blommiga djur.

   

En har redan fått ge sig av i form av en födelsedagspersent och ytterligare någon kommer nog att gå samma öde till mötes. De övriga kommer att finnas till försäljning för den som är intresserad för jag tycker att just de här exemplaren är lite för flickiga för killarna.  De är i storlek 48, 52 och 56, priset är 70 kr.

image62

Pay it forward

Vill du ha något PIF-igt? PAY IT FORWARD!

Jag hittade det här hos hiskon nyligen och tycker att det verkar som en rolig idé.

PAY IT FORWARD?I will send a handmade gift to the first 3 people who leave a comment on my blog requesting to join this PIF exchange. I don´t know what that gift will be yet and you may not receive it tomorrow or next week, but you will receive it within 365 days, that is my promise! The only thing you have to do in return is pay it forward by making the same promise on your blog.?

Om du vill ha en hemgjord present av mig, lova att publicera samma text på din blogg, så skickar jag en till de tre första som kommenterar detta.

image56

Återvinning av jeans

Storebror har fått ett par nya jeans sydda av ett par gamla i vuxen storlek. Midjan har fått röd mudd och jag har använt den gamla fållen fär att få en lagom sliten känsla, men jag har sprättat bort den gula tråden och istället sytt med röd tråd. De gamla bakfickorna som hade ficklock har jag sytt fast på sidorna och den ena fickan har fått en applikation.

Han är jätte nöjd med dem även om de blev lite för långa. Jag har lätt att ta i lite när det gäller storlek, för jag tycker att det är bra att ha lite att växa i.

image54 image55

Mysdress i vuxenstorlek

H har efterfrågan en likadan mysdress i velour som killarna har fått tidigare. Han har modifierat döskallen och gett den eldsflammor uppe på huvudet. och den är fållad i ärm- och benslut istället för muddar.


image53

Våren är här

Storebror kom hem med blommor som han hade plockat på dagis. Det är ett säkert vårtecken.

image52

Rullskridskoförvaring

Storebror tömde sin sparbössa och köpte rullskridskor i veckan. De kan ju inte förvaras i lådan de kom i så det fick bli en tygpåse med en ögla att spänna fast hjälmen i. Han vick själv välja vilka tyger han ville och jag måste säga att jag är förvånad över tygvalet. Han brukar alltid välja svart, brunt och gärna tyg med döskallar, men denna gången valde han ett grönblommigt lakan och Ikea "flodisar". Den är helt vändbar och på den blommiga sida har jag sytt på en ficka med en blommig treceratops applicerad.
 
image50image51

Dagiskasse

För ett tag sedan sydde jag en kasse som är tänkt att användas till att frakta extrakläder och ytterplagg till och från dagis. En praktisk modell som dessutom ser trevlig ut i formen. Jag har sett den på nästan alla sybloggar som jag har läst, men jag tror att knåpmodern var först. Jag gjorden deh vändbar med en ficka i det blå tyget.


Vårgröna velourset

Det går så mycket snabbare när man syr på löpande band. Därför passade jag på att göra två set med byxor och tröja i gräsgrön velour och orange detaljer. En mössa blev det också. Men det är tråkigt att gör dem exakt likadana så det fick bli olika applikationer, en elefant och en uggla, (två av mina favoritmotiv) och den ena tröjan fick en luva och den andra en muddkant i halsen. Båda är i storlek 92 ock lillebror har inte behov av båda seten så det ena finns till salu på tradera nu om någon är intresserad.

image44image45
image47

Bäddset med applikation

Jag har totalt snöat in på att göra applikationer. Jag var bara tvungen att prova hur det skulle bli med applikationer på bäddseten som jag brukar sy. Först ut blev en rad med ugglor i brunt. Eftersom jag mest har sytt applikationer med trikåtyger så var det endel krångel med att få sömmen snygg och en av ugglorna har jag fått sprätta av två gånger och när allt väl var ihopsytt så upptäcker jag att tyget dessuton har dragit sig lite grann så att det är svårt att vika ihop det snyggt. Därför rear jag nu ut detta bäddset på tradera. Men effekten med applikation är jag nöjd med och gjorde därför ett med elefanter också.


image42 image43

Mössor med drakar

Idag sydde jag två mössor som storebror fickvälja tyg och motiv på. Den ena var till honom själv och den andra till hans kompis som har fyllt år, jag hoppas att den passar. Eftersom det bara brukar vara döskallar som gäller blev jag glatt överraskad när det skulle vara något annat på mössorna. Det blev drakar i brun velour på mössor i orange och brunrandig trikå från e-slöjd.

Deras trikå är verkligen underbar att jobba med och det är roligt att kunna köpa tyger som är tillverkade i Sverige.

image39

Sommarklänning

Jag har knåpat ihop ett mönster på en klänning i singoallamodell. Första försöket gjordes i ett gammalt lakan om det nu skulle bli misslyckat, men jag är ganska nöjd med resultatet. Det blev riktigt somrigt med prästkragar i grönt och turkost. Den fick en fjäril broderad i rosa och gröna färger som matchar klänningen.

Storebror provade den i en halv minut så jag hann inte fotografera den på (han brukar ju annar vara väldigt tjänstvillig att modella). Han förklarade väldigt bestämt att han inte ville ha den, och det var ju inte min tanke. Jag ville bara se hur den var i storleken och jag bedömmer den till en 98/104.

image38

RSS 2.0