Mysdress

Jag har varit hemma i två dager eftersom storebror inte har mått bra. För att få sitt med symaskiner och mönster papper mutade jag honom med att vi skulle sy något till honom. Först fick han välja och vraka bland de tyger som fanna hemma och sedan fick han välja vad som skulle sys av tyget.

Han valde en mjuk och gosig petrolblå velour och ville ha en mysdress med döskalle på. Sedan var det bara att börja rita mönster. Eftersom han växer så det knakar tyckte jag att det var lika bra att göra ett nytt mönster i en större  storlek än det gamla.

image26

När vi kom till döskallen var han väldigt bestämd på att den skulle vara svart. (Enda anledningen till att inte hela dressen är svart är att det inte fanns svart velour hemma.) Han var väldigt engagerad och hjärpe till att rita och stryka på vliesofix och satt med och sydde fast applikationen.

När det hela var färdigt så vägrade han att prova det, för kläderna skulle inte bli smutsiga innan han skulle ha dem på sig på dagis. Det är verkligen roligt att sy när det uppskattas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0